Hoe werken SSL-certificaten?

 Home » Webhosting » SSL Certificaten » Hoe werken SSL-certificaten?

Hoe werken SSL-certificaten?

SSL-certificaten zijn essentieel voor de veiligheid van uw website. Het versturen van informatie over het internet gaat altijd gepaard met het risico dat kwaadwillende hackers inbreken in de verbinding en de informatie inlezen. Hoe beter u zichzelf beveiligt met een SSL-certificaat, hoe kleiner de kans dat in uw website ingebroken wordt. Maar hoe werken SSL-certificaten nu precies?

Hoe werken SSL-protocollen?

De data die van de website naar de bezoeker wordt verstuurd, en de data die de andere kant op verstuurd wordt, wordt gecodeerd via het zogenaamde SSL-protocol. De sleutel tot het kraken van deze code wordt verstuurd van de server van de website naar de computer van de bezoeker, zodra deze twee contact maken - dit heet de ‘handshake’. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan dan alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen, en niet door een derde.

Een groot aanbod van SSL-certificaten op één plek. Snel, makkelijk en veilig uw eigen SSL-certificaat bestellen.

HTTPS

Dat de verbinding die nu tot stand gekomen is op deze manier beveiligd is, ziet de gebruiker doordat in het adresbalk van zijn browser het adres niet meer begint met ‘http://’, maar met ‘https://’. SSL-certificaten werken immers zowel achter de schermen - door het onzichtbaar beveiligen van de verzonden data - als ervoor.

Behalve dat de bezoeker kan zien dát de website die hij bezoekt met een SSL-certificaat beveiligd is, kan hij ook inzien door welk bedrijf het SSL-certificaat is aangevraagd en hoe de contactpersoon heet. Op die manier kan hij handmatig controleren of de mensen achter de website zijn wie ze zeggen.

Hoe werken EV SSL-certificaten?

Een nog verder gaande vorm van beveiliging leveren de zogenaamde EV SSL-certificaten. EV staat voor ‘Extended Validation.’ Dit betekent dat het bedrijf dat het SSL-certificaat heeft uitgegeven, dus bijvoorbeeld Symantec, eerst een uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de betrouwbaarheid van de klant die het certificaat heeft aangevraagd. Om een SSL-certificaat met EV te krijgen, moet je dus aan kunnen tonen dat je bent wie je zegt, en dat je recht hebt op het gebruik van de domeinnaam waarvoor je het SSL-certificaat aanvraagt. SSL-certificaten met EV werken dus als garantie voor de bezoeker dat de website authentiek is.

EV SSL-certificaten werken net zoals gewone SSL-certificaten met een teken dat de bezoeker laat zien dat de website waar ze bij horen beveiligd is, zoals HTTPS dat doet bij gewone SSL-certificaten. SSL-certificaten met EV werken echter met een nog opvallender signaal: surft de bezoeker naar een website die beveiligd is met een SSL-certificaat met EV, dan kleurt de adresbalk in zijn browser groen. Hoe zichtbaarder de beveiliging van een website, hoe beter!

SSL-certificaten bij 1018 Hosting

1018 Hosting heeft een groot aanbod van SSL-certificaten, van alle grote SSL-uitgevers, in allerlei varianten voor verschillend gebruik. Onze supportafdeling beschikt over een flinke ervaring en expertise op het gebied van SSL, dus heeft u meer vragen over hoe SSL-certificaten werken, of over hoe u er het beste op uw website mee kunt werken, neem dan contact met ons op.

Als een SSL-certificaat niet meer gebruikt wordt, kan het wenselijk zijn dit certificaat in te trekken. Doet u dit binnen 30 dagen nadat het uitgegeven is, wordt het bedrag gecrediteerd op uw accountsaldo. Dat is handig als u bijvoorbeeld het verkeerde type certificaat hebt besteld.

Overtuigd?

Overtuigd van onze SSL Certificaten? Wacht niet langer, registreer nu en ga direct aan de slag!

Best Small Business Hosting Services. UW E-BUSINESS IS ONS WERK!